Loomulikult soovitab iga firma kasutada ainult oma tooteid.
CalciuMarin on nn. balansseeritud lisand, st. tõstab nii Ca kui ka KH-d. Et valida õigeid lisandeid, peab mõõtma veel ka KH väärtust. Kui ka see on alla normi, siis sobib CalciuMarin või mingi teine balansseeritud lisand, näit., Tropic Marin BioCalcium.
MagnesiuMarini kohta ei oska ütelda, aga arvatavasti tõstab ka see lisaks Mg veel KH-d.
Hirmkallite firmatoodete asemel võib edukalt kasutada (hulgi)kaubanduses saadavaid vähemalt toiduainetetööstuse puhtusastmega sobivaid kemikaale.
Ca - CaCl2
Mg - MgCl2 ja MgSO4 suhtes 8:1
KH - NaHCO3 (söögisooda, lühiajaliselt langetab natuke pH-d) või Na2CO3 (pesusooda, kaubandusest pole sobivat leidnud, kuid seda saab ise teha söögisoodat kuumutades, tõstab lühiajaliselt pH-d)
Käepäraseks balansseeritud lisandiks on ka nn. lubjavesi e. kaltsiumhüdroksiidi Ca(OH)2 küllastatud lahus (1.6 g liitri lisatava mageda vee kohta), mida kasutatakse päevase aurustunud vee asendamiseks. Sellega peab väga ettevaatlik olema,
lisama ainult tilgutades, kuna tõstab väga tugevalt pH-d.
Tavaliselt ei õnnestu lubjaveega kõrvalekaldeid korrigeerida, kuna lisatava lahuse hulk on piiratud aurustunud vee hulgaga. Heal juhul õnnestub vaid säilitada olemasolevat taset, nii et suuremateks korrigeerimisteks on ikkagi vaja teisi lisandeid.
Vt. ka
/404.html,
/mereakvaarium/keemia/9/index.html