meri.akvarist.ee

Mereakvaariumi huviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]




 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Anemoon minekul!?
PostitusPostitatud: 09.01.13 17:37 

Liitunud: 17.03.08 00:57
Postitusi: 21
Sai nädal tagasi kaasvõitlejalt oioi-lt üks punane bubble tip anemoon kodumerre toodud. Panin ta igas mõttes suhteliselt akva keskele ühe tasase kivi peale, et vaatab siis ise kuhu kolib. Üsna kärmelt haaras kivist kinni ja ca poole tunni pärast lükkasin powerheadid jälle käima ning anemoon oli kenasti laiali ning igati viisaka välimusega.
Üllatuseks oli ta hommikuks ainult mõni cm edasi liikunud, aga välimus endiselt ok ja seega arvasin, et ehk siis sobis talle see asukoht (haliidi all)
Aga paar õhtut hiljem oli ta ennast kivi äärele liigutanud nii, et ainult üks väike serv jalast hoidis kinni ja ise rippus külili täiesti. Tõstsin ta koos kiviga liiva peale selliselt, et ta püstises asendis oleks enam-vähem. Kombitsad on kohati tühjad ja peenikesed. Värvus on püsinud ok. Oma talla on ta nö üles keeranud ümber enda (arvan, et sama protsess, mis välismaa foorumites öeldakse "inside out") ja on viimased 3 päeva suht samas asendis püsinud.

Söögiks olen selle nädala jooksul kahel korral ainult mikrotoitu jõudnud lisada. Eile õhtul proovisin Prismast ostetud sinikarbi tükikesi talle anda ja kaks väiksemat tükki sõigi kohe ära. Jõudsin juba veidi rõõmustadagi, aga täna on päeva peale ennast kokku tõmmanud ja väljutab seda söödud toitu :?

Vee parameetrid on üldiselt normi piires. NO2/NO3 testi kavatsen lähipäevadel uue hankida, sest praegune Tropic Marin test on algusest peale ainult 0 näidanud, aga ma ei tahaks seda enam uskuda. Samuti NH3/NH4 test vaja uus osta (hetkel pole)

Oskab keegi midagi kommenteerida, et mis kõige targem teha oleks, et anemoon päästa ja elule turgutada? Lisan õhtul fotod ka siia.

Endale kõige tõenäolisem tundub, et süsteem ikkagi veel natukene toores - vesi pool aastat ja koos regulaarse valgusega pea 4kuud mulisenud :roll:
Samas kuna teised asukad, (ka kivikorallid) on juba 2kuud vastu pidanud ja pehmetel isegi kasvu silmaga näha, siis tundus, et võiks juba enam-vähem olla.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 09.01.13 18:25 

Liitunud: 06.04.05 13:25
Postitusi: 334
Pildid: 0
Asukoht: Tartu
Ega sul sellega midagi tarka teha polegi.
Oleneb kust ta tuli ja kuhu tuli. Äkki sai mingi parameetriga shoki (liiga valge, teine soolasus, ph vms).
Mis tast vägisi ikke sööta, haige inime on ka niisama külili :)
Kui sütt pole sees, siis süsi sisse ja loom ise vaiske valguse ja voolu kätte.

Ja kui kooleb, siis vata, et teisi kaasa ei võta...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11.01.13 16:15 

Liitunud: 17.03.08 00:57
Postitusi: 21
Tegelikult päris õige võrdlus inimesega - õhtuks peale oksendamist nägi juba palju kõbusam välja :D.
Aga see rõõm jäi ka lühikeseks, sest tunnike hiljem juhtus see, mille eest kõige rohkem hoiatatakse - anemoon lasi ennast kivi küljest täiesti lahti ja lendas powerheadi. Ei uskunud tegelikult, et vool ta nii kergelt kaasa võib võtta pool meetrit madalamalt kivi varjust. Õnneks aga läks nii hästi, et kuigi suurem osa kombitsaid olid ribide vahelt sisse tõmmatud ja pool jalga ka, siis impellerist jäi natukene puudu ja seega välisel vaatlusel ühtegi lõikevigastust ei paistnud. Sai ainult kõvasti räsida. Üle poole tunni ta ilmselt seal piinapingis olla ei jõudnud.
Hetk hiljem elasin üle ka esimese voolukatkestuse (ca 4min). Kuna ma ei olnud viitsinud tagasivoolu torule pisikest auku sisse teha veepiiri lähedale (osalt ka põhjuseks, et nii on mugav veevahetust teha), siis jõudis selle ajaga ca 25% veest ka kanalisatsiooni joosta. Mõnes mõttes isegi hea, sai vee värskemaks (temp ja soolsuse üritasin võimalikult täpselt samasuguse taastada, et mitte stressi juurde tekitada). Kuna ei julgenud powerheadi enam tööle panna, siis jätsin järgmise õhtuni välja. Siis tõstsin looma kõrgemate kivide vahele varju nii, et veevool teda sealt välja ei saaks lükata, aga samas pimedasse ei jääks.

Põhimure ongi praegu see, et ta ei kinnitu kuhugi külge. Välimuse kohta midagi väga öelda ei oskagi, suu on kinni ja isegi jalg paistab täiesti normaalne.

Umbes selline ta on. Kohati kombitsad lehvivad ka siis kui vesi paigal. Puudutustele reageerib.

Pilt


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]


PHPBB Archiver