Testidega saab küll. Võta igaühe jaoks 1 liiter osmoosvett ja lahusta selles 2 grammi ainet. Testi neid Ca testiga. CaCl2 puhul peaks näitama umbes 550 mg/l. MgCl ja MgSO4 puhul ei näita Ca test midagi, st. tulemus on 0.
Nüüd oled leidnud CaCl2. Edasi tuleb maitsmise abil teha vahet magneesiumi soolade vahel. Tegelikult saaks ka Mg testiga, aga ei viitsi arvutada.
Karta ei ole vaja, sest kõik need ained on kasutusel ka toiduainetetööstuses.
. Pane sõrmeotsaga natuke soola keele peale. MgCl2 on soolane ja natukese aja pärast ka terava mõru maitsega. MgSO4 on vähem soolane, aga rohkem lääge maitsega.
Lisaksin veel, et ka CaCl2 saab maitse järgi eristada, see on soolane, aga mitte mõru. Pärast võiks veel suud loputada paraja koguse õllega.