meri.akvarist.ee

Mereakvaariumi huviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]




 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ebatavaline akvaarium
PostitusPostitatud: 24.01.13 01:10 

Liitunud: 24.01.13 00:57
Postitusi: 1
Tere,

Ütlen etteruttavalt, et kaladega olen kokku puutunud vaid lapsepõlves, kus sai kupisid 3L purgis peetud, seega palun rumalatele küsimustele väga mitte viltu vaadata :)
Plaan koju muretseda akvaarium, mis võiks asuda pikliku akna ees, (2m kõrge ja 70cm lai). Olgu öeldud, et akvaarumi suurus võiks just samade mõõtudega olla ja võimalusel ilma all asuva kapita. Aknast paistab sisse lõunapäike. Siit ka minu küsimused:
Kas selliste mõõtudega akvaarium oleks mõeldav, just puhastuse osas? Kas on olemas a la teleskoopvarrega puhastusseadmeid või tänapäeval on juba leiutatud keeruliselt puhastatvatele akvaariumitele isepuhastuvad süsteemid?
Ilmselgelt läheks vesi päikese käes väga soojaks, seetõttu peaks seal miskit taga olema. Kas oskate pakkuda, võiks selleks olla läbipaistmatu aknakile või miskit veel paremat mis samas näeks ka kena välja nii läbi akvaariumi kui ka väljaspoolt elamist?

Ette tänades,
Väike blond kala :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 24.01.13 14:02 

Liitunud: 21.01.11 21:26
Postitusi: 52
Asukoht: tallinn
Esiteks mainiks, et tegemist on merevee poolega foorumist. Tõenäoliselt plaanis sa pidama hakata troopilisi kalu kes elavad magedas vees. Akvarist.ee lehele minnes saad valida ka magevee poole - ilmselt leiad sealt rohkem kasulikku informatsiooni. Teiseks tasuks mainida, et akvaariumit ei ole mõistlik otsese päikesevalguse kätte panna ja seda kahel põhjusel: esiteks hakkab akvaariumis vohama vetikas mis tähendab tavapärasest tihedamat puhastamist. Teiseks tõstab see vee temperatuuri. Soojas vees on vähem hapnikku ja kalade jaoks võib temperatuur liialt tõusta. Lisaks sellele tõusetub minu hinnangul küsimus ka sellest, et aknad ja aknaümbrus on tavapäraselt üsna kehva soojusisolatsiooniga. Kui ma õigesti aru saan siis soovid panna akvaariumi aknale võimalikult lähedale. Akvaariumi klaas on soe, aknaklaas on külm. Pole just parim lahendus. Ühesõnaga tegelikult võiks akvaariumi mujale panna, nt kahe toa vahele osana seinast vms. Vaata kindlasti ka teist foorumit :wink:


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]


PHPBB Archiver