meri.akvarist.ee

Mereakvaariumi huviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]




 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: 09.03.11 02:05 

Liitunud: 02.03.11 18:39
Postitusi: 4
tere,

viimane nädalake on kulunud enda harimise peale. - lihtne see ei ole (eriti keeruline saab olema naisele selgitamine, miks koju on just merd ja mitte uut LCD vaja)
selgeks on saanud akva ise , ülevool, sump ja vahuskimmer. Nüüd olen jõudnud millegi elusa juurde ehk see palju räägitud "live Rock" elus kivi. ja elus liiv.

tundub, et elus-liivaga on lihtsam- ostad selle kuiva koti ära ja laotad akava põhja. Aga kuidas ta elusaks saab? - kus kohast saab algse bakterite koloonia? Või saab osta ka väikese koguse töötavast poe akvast?

keerulisem on mõista "elusa kivi temaatikat õigemini seda vähem elusa kivi osa. Ku pappi nagu putru oleks siis on ju lihtne lähed kalakesse ja osatad/tellid 22eurot kilo endale vajaliku koguse.- kallis on.

aga mis kivid need ülejäänud on?
dead - surnud - vist on selge prügikasti kaup.
uncured- ??
cured- kas see on siis see õige??
base- ??


ja mis asi see on mida kalake müüb 100 eeku kilo ja on täiesti kuiva ja seisab laos?

Endal on selline tunne tekkinud, et miinimum kuidas hakkama saaks on osat vajalik kogus surnud aga avatud booridega kivi lükata akva tööle lisada sinna paar tükki päris korraliku toimiva eluga kivi ja siis toita süsteemi külmutatud krevettidega.- ja siis ooodata ja oodata/palvetada, et kõik hakkab elama.

kas olen liiga naiivne?

Tervitades, Riho


Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: 09.03.11 03:04 
Kasutaja avatar

Liitunud: 01.10.04 18:16
Postitusi: 267
Asukoht: tallinn
Tere,

surnud kivi on siis see kuiv mis laos seisab..see tähendab, et kividel puudub elu.
Curec on selline kivi, mida on juba piisavalt kaua hoitud akvaariumi merevees, millelt on surnud osakesed eraldunud ning mis ei tee akvaariumi vett siis enam väga halvaks...

Kui otsustad enamus panna surnud..ehk kuiva kivi siis kuidas sinna elu tuleb oleneb kõik selles, mis sa sinna veel lisad.

Kas saad kuskilt käivast akvaarimist vett või liiva ning mis kvaliteediga ja kui elav on see elav kivi mida soovid lisada.

Kindlasti ei ole elav kivi sõltuvuses vette lisatud krevettidega!
Toita tuleb ikka kalasid ning sedagi minimaalselt, et hoiduda reostusest.

Jõudu!

_________________
http://www.akva.ee Eesti suurim akvaariumitarvete E-pood
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 09.03.11 12:42 

Liitunud: 02.03.11 18:39
Postitusi: 4
surnud kreveti eesmärk pidavatki olema selles, et kõigepealt toita tekkivat bakyeri kolooniat ja samas on hea näha, et kui ikka krevitiga tuleb kivil elav bakterimass toime siis nitraadid/nitriidid (hetkel veel segadus) siis on aeg küps ka muu elu jaoks.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 09.03.11 12:59 
Kasutaja avatar

Liitunud: 29.03.09 10:26
Postitusi: 2
Asukoht: Rocca al Mare Kaubanduskeskus
Täpsustuseks niipalju, et see kivi, mis meil müügis 100kr/kg, ei ole kuiv, vaid ikka kogu aeg vees hoitud, aga lihtsalt kaua seisnud.

Aeg-ajalt saab meilt ka soodsamat värsket eluskivi (n.ö. uncured, ca 1-2 nädala tagant ookeanist toodud), 15,90€/kg. Seda õnnestub saada umbes 3-4 kuu tagant, aga siis on vajalik ettetellimine, kuna igaks juhuks poodi seisma seda me ei võta.

22€/kg on kivi hind, mida on võimalik saada 2-3 nädalaga.

Värske eluskivi puhul pole eraldi toitmine vajalik, sest kividel endal on piisavalt palju surnud orgaanikat.

_________________
kauplus "Kalake"
Rocca Al Mare Kaubanduskeskus
Tel +372 665 9255
www.kalake.ee
info@kalake.ee


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 09.03.11 17:09 
Kasutaja avatar

Liitunud: 25.10.03 00:04
Postitusi: 1834
Asukoht: Göteborg
Kõige parem on just see värske uncured kivi, kus eluvorme kõige rohkem. Veel parem, kui saad selle otse "ratastelt", st. tarnija originaalpakendis kohe, kui see poodi saabub. Sellise kivi lisamisega juba töötavasse akvaariumisse tuleb olla ettevaatlik, kuna transpordil paratamatult kividel surnud oganismide tõttu käivitub akvaariumis uuesti sissetöötamise protsess. Ettevaatlikkus tähendab siin seda, et mitte lisada korraga liiga palju uusi kive. Kui palju on liiga palju, see on jälle omaette küsimus. :wink:

_________________
... and I think to myself, what a wonderful world!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 09.03.11 21:27 

Liitunud: 02.03.11 18:39
Postitusi: 4
hetkel olengi algpunktis ehk kogun infot, et hiljem vähem vigu teha. Kuna raha pole teab mis palju siis otsingi lihtsamat/odavamat võimalust akva käima tõmbamisel- lihtsalt pean arvestama pikema ajaga.


Üles
 Teema pealkiri: kivid
PostitusPostitatud: 10.03.11 16:45 

Liitunud: 23.04.10 11:04
Postitusi: 33
Pildid: 2
Korralik eluskivi võib hea õnne korral sisaldada kõiksugu põnevaid loomi, mitte ainult baktereid jms. mikroorganisme, vaid ka koralle ja selgrootuid. Näiteks minu Fidzi päritolu kividest ronisid ajapikku välja pisikesed meritähed, harjasussid, toruussid, seal kasvab Zoanthus ja Clavularia, ka Aiptasia ja Xenia. Viimaseid peetakse ka "umbrohuks", aga algajale on nad ikka põnevad. Lisaks kasvab makrovetikaid ja mõnel on tulnud kividega krabi kaasa. Isegi ilma muud elu lisamata on huvitav vaadata, mis toimub.


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]


PHPBB Archiver